Немировський Петро

Петро Немировський

Петро Немировський – киянин, випускник факультету журналістики Київського університету.

З 1995 року живе у США. В Америці спочатку займався журналістикою. Потім здобув другу освіту, опанувавши спеціальність нарколога/психотерапевта, і з того часу працює в різних наркологічних лікарнях Нью-Йорка.

З осені 2018 року Петро Немировський читає лекції про лікування наркоманії та алкоголізму у знаменитому нью-йоркському університеті "Fordham".

Але літературу Петро не залишав ніколи. Своє перше оповідання він написав у 1999 році. З того часу, за визнанням самого автора, почалося його справжнє життя.

Для письменника Немировського немає "розпаду зв'язку часів", немає прірви між поколіннями, світовідчуття сучасної сорокарічної людини не суперечить і навіть прямо випливає зі світовідчуття попередніх поколінь. І те, що колись трапилося з дідом головного героя або його батьком, зовсім не кануло в Лету, не померло, – все це відбувається зараз, паралельно з життям, що тече навколо нас і в нас.

Події практично у всіх творах Немирівського відбуваються в Нью-Йорку. Але Нью-Йорк у разі виступає непросто географічним місцем, а однією з головних героїв. Читаючи твори Немирівського, бачиш перед собою ніби вертикальний зріз сучасного Міста великого яблука – міста неідилічного, складного, конфліктного, що вимагає багато сил та праці для виживання і – водночас – доброзичливого, відкритого, цікавого.

Немирівський автор книг: "На тому березі", "Нью-йоркський бомж", "Джен", "Босиком по Нью-Йорку", "Рибалка, Сікарій, Апостол", "Очі Сфінкса" та "За нью-йоркським часом".

Повісті Петра Немировського написані в такій манері, що у читача виникає відчуття, ніби він перебуває у кінотеатрі, де дивиться класні американські фільми.

Твори

1 2