Гамсун Кнут — Пан

Шкільні твори

Сенс назви твору Кнута Гамсуна "Пан"

Сенс назви твору Кнута Гамсуна "Пан"
XX століття позначилося інтересом до міфу як з боку письменників, так і з боку читачів. Міф завжди вважався глибинною основою людського та історико-культурного буття, а письменники XX століття прагнули по-новому показати давній міф, використати його символьну спрямованість, аби показати його нові грані, що відкриваються у наш час. Одним з таких авторів був Кнут Гамсун — автор роману "Пан".
Чому ж так назвав свій твір письменник?..

Читати приклад твору →

Трактування любові у романі Гамсуна "Пан"

ГАМСУН КНУТ
(1859-1952)
Справжнє ім'я — Кнут Петерсен. Норвезький письменник, лауреат Нобелівської премії (1920), відомий романами "Голод" (1890), "Редактор Люнге" (1892), "Жінки біля колодязів", "Соки землі" (1920), "Коло замкнулось" (1936).
Творчі здібності Гамсуна виявилися рано. 1877 року він друкує першу повість "Загадкова історія...", яка мала успіх у читачів. Вирішує присвятити себе літературі, але вже наступний твір не знаходить підтримки...

Читати приклад твору →

Чи врятує людину кохання? (за романом К. Гамсуна "Пан")

Чи врятує людину кохання? (за романом Кнута Гамсуна "Пан")
Норвезький письменник Кнут Гамсун посідає одне з почесних місць як поет кохання, митець, що відкрив і зобразив нові відтінки цього почуття, показав його складний характер, суперечності між його життєдайною і руйнівною силами.
Вчинки героїв у романі К. Гамсуна "Пан" визначає через кохання. Головний герой роману лейтенант Глан живе відлюдником у лісовій сторожці. Саме тут він почуває себе вільним і щасливим...

Читати приклад твору →
Дивіться також