Вдовиченко Галина

Повні тексти творів

36 і 6 котів

Ознайомчий фрагмент
ВСТУП
Ця історія — про одне котяче товариство. Доволі велике.
Щиро кажучи, дуже велике.
Можливо, вам дотепер ніколи й не доводилося бачити стількох муркотунів одночасно. Тридцять шість і шість! От їх скільки.
Лише уявіть собі.
Це ж повнісінький котячий автобус...

Читати повністю →

Мишкові миші

(уривки)
* * *
Кажан, він же Лилик, приєднується до компанії
(...) — Почекайте, — зупинив їх Гібсон. – Він такий самий, як ми, лише з крильми.— Агов, янголе, просимо до нас! – зареготав Джойстик. Кажан шугонув донизу. Спробував сісти на крихітні задні лапки, але вони виявилися кволими і непристосованими до пласкої поверхні. Кажан не втримався й перекинувся на спину. Відлетів вбік. Хотів було сісти на торшер...

Читати повністю →

Найдовші вуса (Фрагмент книги 36 і 6 котів)

36 і 6 котів.
Фрагмент книги
"Найдовші вуса"

Конкурс! Конкурс на найдовші вуса — предмет особливої гордості кожного муркотуна. Без вусів вони втрачають половину своїх можливостей, а з ними і бачать краще, і чують, і відчувають. Котячі вуса — котяче багатство.
— Привіт! — вистрибнув на середину кімнати Коментатор-Чорний кіт. — Я Коментатор-Чорний кіт і зараз ми вам покажемо, як визначають власника найдовших вусів. Ви дивитеся конкурс "Вуса сезону"!..

Читати повністю →

Таємниця восьми липових дощечок (Фрагмент книги 36 і 6 котів-детективів)

ТАЄМНИЦЯ ВОСЬМИ ЛИПОВИХ ДОЩЕЧОК
Уривок з повісті "36 і 6 котів-детективів"
Усеміський котячий розшук розпочався з непорозуміння. Хук і Джеб зібралися на завдання, почепивши на носи чорні окуляри, нап'явши на голови капелюхи, ще й зі згорнутими в трубочку газетами у лапах. Маскарад та й годі!
— Саме такі й мають бути справжні детективи! — брати були собою дуже задоволені. — Ми ж нишпорки тепер чи хто? Ото й замаскувалися, щоб на нас уваги не звертали...

Читати повністю →
Дивіться також