Гридін Сергій

Повні тексти творів

Не такий

Сергій Гридін
НЕ ТАКИЙ
Повість для підлітків, які шукають себе
Розділ 1
— Доброго ранку! Прокидайся, синочку! — мамин голос ледь пробивався крізь пелену найсолодшого вранішнього сну. Тепла й ніжна рука ковзнула по Денисовій голові, скуйовдила неслухняне волосся.
— Вставай, соньку! Чи то у мене сьогодні день народження? — прогримів густий татів бас, а тато тим часом смикнув хлопчака за вухо.
Саме так розпочався десятий день народження Дениса Потапенка на прізвисько Потап...

Читати повністю →

Незрозумілі


Дивний цей світ.
Ну, точно не так влаштований. І люди дивакуваті.
Навіть однозначне бачать не таким, яким воно є.
Ні з ким ні про що не можна начистоту: не чують, не розуміють, глузливо сміються й іншим неправдиво розказують.
І відгородитися від цього ніяк. Бо й у своїй кімнаті — своєму світі, де тільки він, його думки, музика і його таємниці, стає нестерпно. І не лише тому, що туди набридливо вриваються батьки, й гадки не маючи, що він — уже дорослий.
Що в нього — море СВОЇХ проблем...

Читати повністю →

Федько у пошуках чупакабри

Федько у пошуках чупакабри
Розділ 1
І хто ці канікули придумав?! Хто б то не був — дай, Боже, йому міцного здоров'я і довгих літ! — сидів у своїй кімнаті вже добре знайомий нам Сашко Біленький і роздумував над тим, як же він проведе вільні від школи три чудових літніх місяці. Хлопчик із задоволенням пожбурив за диван порожній рюкзак і подумки попрощався з ним аж до осені.
Після пережитих віртуальних пригод та розлуки з Вірусом Біленький довгий час ходив сумний...

Читати повністю →

Федько, прибулець з інтернету

Федько, прибулець з інтернету
Розділ 1
В одному невеличкому містечку жив собі серйозний хлопчак досить поважного (як він сам вважав) віку. А було йому не мало не багато — аж 9 років, і називався він Сашко. Друзі ж кликали його "Біленький", тому що він мав м'яке хвилясте біляве волосся, яке дуже не любив. А ще як мама "гарно" зачеше після ванни! Сашко ховався у коридорі й куйовдив собі прилизаний чубчик, щоб надати йому "нормального" вигляду...

Читати повністю →
Дивіться також