"Відчуй смак Америки... "

Твір на тему

Коли йдеш вулицею або парком, то нерідко бачиш, що деякі люди палять. А коли придивишся уважніше, то видно, що з цигарками стоять і дорослі, і підлітки, як хлопці, так і дівчата. Це дуже погано, безумовно. Але чому ж так діється?

По-перше, підлітки дуже хочуть бути схожими на дорослих. А дорослі нерідко не помічають, що є поганим прикладом для молоді.

По-друге, звідусіль на рекламних щитах на нас дивляться радісні, усміхнені обличчя молодих, жвавих, красивих людей... з цигарками в руках. І великими буквами красуються надписи: "Відчуй справжній смак Америки!", "Будь справжнім чоловіком, пали тільки "Мальборо!*, "Наші сигарети — то найвища якість". А внизу маленькими, непомітними літерами: "Паління шкідливе для вашого здоров'я".

І підлітки купують, димлять цигарками, відчуваючи себе "справжніми" чоловіками. "Запалюють ніч", псують своє здоров'я і впевнені, що чинять по-дорослому. А мене цікавить, чи хоч замислюються ті дорослі, що дозволяють розставляти навкруги такі плакати? Як реклама вплине на підростаюче покоління? Що буде з курцями через 10—20 років? 1 якщо замислюються, то чому на рекламних щитах бачимо заклик "відчути справжній смак Америки"