Что надо учитывать, когда выбираем оборудование для ресторана или кафе?

Найперше, на що варто звернути увагу – це на виробника оборудования для ресторанов і на їх професіоналізм. Чи готова фірма співробітничати, не лише в момент, коди здійснюється продажа оборудования для ресторана, але і відносно ремонту і обслуговування техніки, а так само, чи може вона надати якісні запчастини в разі поломки технічного оборудования. Якщо постачальник не дає гарантій на обслуговування даного оборудования і не надає юридично оформлених договорів, де обумовлюються умови обслуговування, ремонту, доставки, то не вартує з ними і співробітничати. Підібрати оборудование для ресторана з врахуванням проекта, інтер'єру і спрямованості ресторана допоможе проектирование ресторана кафе. Будуть враховані всі дрібниці, як розташувати оборудования, аби максимально використовувати робочу зону, яке оборудование найбільш підійде для виконання специфіки ресторана, як забезпечити комфорт не лише відвідувачам, але і працівникам ресторана або кафе. А якої марки оборудование для ресторана, вирішить його господар або уповноважена ним особа. Звичайно, при виборі оборудования хочеться врахувати і вартість і якість. Чим воно "нафаршироване", наскільки воно функціональне, як довго пропрацює без ремонту, де його можна буде відремонтувати в разі несправності, або налагодити. Як правило, в компаній, що виробляють технічне оборудование є сервісні центри в багатьох містах. Але це не перешкодить мати співробітників, здатних забезпечити обслуговування і ремонт кухонного оборудования, необхідного для роботи ресторана. Це і пароконвектомат, жарильні поверхні, туннельные посудомоечные машины, машини для приготування кави, купольні посудомоечные машины і інше оборудование. Головне, аби запчастини були доступні. Але про це, варто поклопотатися заздалегідь. Деякі компанії, що поставляють оборудования для ресторанов, кафе, укладають угоду і на постачання запчастин. Вартість оборудования на оснащення ресторану складе біля третини вартості всіх витрат за умови повної комплектації ресторана. Це приблизно від 840 до 1350 ЕВРО на посадочне місце. До речі, фірми, що реалізовують деякі товари, наприклад пиво, незрідка надають для реалізації пиво, оборудование для кафе и ресторанов в орендне користування безкоштовно. Правда, за умови, що пиво, купуватимете, лише, у них.



І ще, якому виробникові ви віддасте свою перевагу: вітчизняному або іноземному? Варто зважити все за і проти. Якщо ваш вибір схилятиметься до іноземних компаній, то зберіть спочатку досить інформації про ці фірми, чи не виникнуть складнощі з придбанням окремих деталей і чи є на нашій території служби, що забезпечують ремонт оборудования вибраної марки. Не варто пускати дані дрібниці на самоплив, тому що згодом, це може обернутися масою незручностей. Ну, наприклад, аби придбати техніку або матеріали для обробки ресторана за кордоном, настройтесь, що цей процес займе декілька місяців. Хоча будьте готові і до того, що в дорозі можуть статися форс – мажорні обставини, які можуть затримати замовлення в дорозі і спричинити незаплановані фінансові витрати. Другий момент – це компетентність компаній в питаннях доставки комплектуючих деталей для даного оборудования або деталей, яких просто не вистачає. Врахувати всі ці тонкощі варто при виборі марки оборудования, а так само фірм виробників. Але у вас може бракувати знань відносно деяких технічних тонкощів, тому проектирование ресторанов допоможе вам віднестися до цих питань із знанням справи. А що стосується якості і цін? На нашому ринку, оборудование для ресторанов и кафе вітчизняних компаній коштує недорого, але і якість у нього відповідна. Прийнятні ціни і непогана якість в італійського оборудования. Високою ж якістю володіють німецькі компанії, що виробляють оборудования для ресторанов. Хоча, таке оборудование і найдорожче.