Все частіше люди віддають перевагу веганським ковбасам, які здатні замінити традиційні ковбасні вироби, що складаються з натурального м'яса. Вони виготовляються з інгредієнтів рослинного походження, які мають велику кількість корисних мікроелементів, вітамінів та мінералів. Такі вегетаріанські продукти легко засвоюються організмом. Вони дозволяють дотримуватися дієти та уникати багатьох захворювань. Правильно обрана ковбаса для вегетаріанців чудово урізноманітнить щоденне меню та стане справжньою окрасою святкового столу.
Які бувають веганські ковбасні вироби
Затятим вегетаріанцям та прихильникам здорового способу життя не буде важко знайти на веб-сайті panivegan.com рослинні ковбаси та напівфабрикати. Вегетаріанські ковбасні вироби можуть відрізнятися способом виробництва, розміром та формою, особливостями смаку та запаху, вагою. Вони часто використовуються для приготування бутербродів, пирогів, салатів. Ковбаси, які виготовлені з рослинних інгредієнтів, чудово поєднуються з різноманітними гарнірами (пшеничними кашами, картопляним пюре). Існує величезна кількість веганських ковбасних виробів, серед яких варто виділити:
- веганська бастурма;
- краківська веганська ковбаса;
- сальтисон;
- пшеничний сервелат;
- лікарська вегетаріанська ковбаса;
- шинкова ковбаса.
Які інгредієнти використовуються для приготування рослинних ковбас
Для приготування вегетаріанських ковбасних виробів використовуються рослинні інгредієнти (овочі, фрукти, зелень). Також вони мають у своєму складі різні спеції та морські водорості. Найчастіше для виготовлення веганських ковбас використовують такі інгредієнти:
- Соєвий білок. У ньому міститься лецитин, який виступає як антиоксидант і допомагає виводити шкідливі токсини з організму. Завдяки соєвому протеїну можна знизити рівень холестерину в крові, утримувати кальцій у кістках. Він знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
- Гороховий білок. Він містить велику кількість замінних та незамінних амінокислот. Гороховий протеїн допомагає збільшити м'язову масу. Він позитивно впливає на серцево-судинну систему. Ковбаса, яка має у своєму складі гороховий білок, підійде професійним спортсменам. Вона дуже ситна.
- Пшеничний білок. Найпоширеніший інгредієнт для виготовлення веганських ковбасних виробів. Пшеничний протеїн містить фосфор, цинк, залізо, калій, кальцій та багато інших корисних для людського організму мінералів. У ньому також містяться харчові волокна та клітковина, які добре впливають на діяльність шлунково-кишкового тракту. Ковбаса з сейтану має щільну та пружну текстуру. Вона не підходить людям, які не переносять глютен.