У Світлі Істини. Послання Ґраля

Абдрушин

Сторінка 107 з 117

Треба стати цілковито новими від основи, яка виростає і зміцнюється з простоти й смиренности. Хто цього не може або не хоче, той разом з іншими безповоротно втрачений. —

Якби людям допомогли так, як вони просять у годину небезпеки та скрути, то все б швидко забулося, щойно їх було б звільнено від жаху. Безсоромно вони б знову з їхньою нерозсудливістю почали критикувати, замість того, щоб обмірковувати, і таких до порятунку вже не допущено! Час уже сплив.

Таке марнування часу, як досі, в майбутньому зовсім неможливе, оскільки існування цієї частини Всесвіту добігає свого кінця. Віднині для кожного людського духу це означає: або – або! Порятунок із створених ним самим тенет або загибель у них! Вибір вільний, однак його не можна відтермінувати, – все мусить бути здійснено негайно. Наслідки ж рішення визначені й незмінні! А зволікання є тим самим, що й вибір загибелі! Усе буде стерто, крім справжнього добра, яке можна розпізнати, до якого сьогодні ті, хто вважає себе добрим, не належать!

Наче звільнені від тяжкого гніту зітхнуть і зрадіють тоді врятовані, після того як огидна брудна темрява разом зі створіннями, які їй охоче віддалися, під ударами меча Світла впаде нарешті туди, де їй і належить бути!

Тоді нарешті Земля, вільна від усіх чумних помислів, постане первісно чистою і мир розквітне для всіх людей!


90. Антихрист

Люди! Коли настане година, о котрій, згідно з Божественною Волею, мусить відбутися очищення і розділення на Землі, зверніть увагу на обіцяні вам почасти надприродні Знаки на небі!

Не дайте тоді ввести себе в оману тим людям, а також церквам, які давно вже віддалися Антихристу. Сумно, що церкви досі так і не дізналися, де вони мають шукати цього Антихриста, який, проте, вже досить тривалий час діє поміж усіх людей. Трохи пильности – і вони б неодмінно його розпізнали. Хто ж іще може діяти більш антихристиянськи, ніж ті, котрі тоді боролися з самим Христом і якого, врешті-решт, убили! Хто міг мерзенніше, а також виразніше виявити себе як противників Христа!

Це були носії та представники земної релігії, для яких істинне Вчення Бога, уособлене в Синові Божому і принесене ним, не підходило їхній власній будові. Істинне Боже Послання не могло адже підходити їй, тому що будова носіїв земних духовних звань, насамперед, була спрямована на земний вплив, земну владу та їх поширення. Цілком чітко довели вони цим, що були слугами людського інтелекту, спрямованого лише до земного знання, до земної влади і вороже, перешкоджаючи, постає проти всього, що лежить ззовні людського сприйняття! Оскільки Бог цілком залишається ззовні земного інтелектуального знання, а також духовне, то саме інтелект є єдиною справжньою перешкодою на шляху до них! Він за своєю природою є тому також противником усього Божественного і всього духовного! І тому логічно, що разом із ним усі люди, які свій інтелект визнають головним і вищим, прагнуть покладатися тільки на нього!

Тодішні носії релігії боялися втратити свій вплив серед народу через роз'яснення Сина Божого. Це було, як сьогодні всі знають, основною причиною наклепів, які вони намагалися розповсюджувати у виступах проти Христа, і зрештою навіть страти Сина Божого. Вони прибили до хреста як богохульника того, кого було послано на роз'яснення від того самого Бога, за слуг якого вони себе видавали!

Так мало знали вони насправді того Бога та Його Волю, що, бажаючи спонукати людей повірити в те, що служать Йому, для Його слави, Його земного захисту, вони того Сина Божого, Посланця Господа… убили!

Так виявився згубний наслідок того, що вони були рабами свого земного інтелекту, який у такий спосіб боровся лише за свій вплив. Вони надали себе як знаряддя ката Антихристу, якому в собі таємно спорудили трон. Бо в цьому знайшли вони вдоволення таким людським слабкостям, як зарозумілість, гординя, марнославство.

Хто чекає переконливіших доказів, тим допомогти вже неможливо, бо немає нічого, що більш вороже протистоїть Христові, Сину Божому та його словам! Антихрист означає адже борець проти Христа, проти спасіння людини в Божому Посланні. Земний інтелект довів їх до цього! Саме він, як отруйна рослина Люципера, є його інструментом, який для людства став найбільш небезпечним! Тому колись непомірно перебільшене плекання людського інтелекту виросло до прабатьківського гріха для людей! Позаду ж цього стоїть сам Люципер, як Антихрист у власній персоні! Він – той, хто свою голову зміг підняти завдяки людям! Він, єдиний справді ворожий до Бога! Ім'я Антихриста він отримав у запеклій боротьбі проти Місії Сина Божого. Ніхто інший не володів достатньою силою та могутністю, щоб стати Антихристом.

І Люципер на Землі у своїй боротьбі проти Волі Божої послуговується не лише поодинокими людьми, але майже всім людством, якому він таким чином також приносить загибель від прояву гніву Божого! Хто не може збагнути цього, само собою найзрозумілішого, що тільки сам Люципер міг бути Антихристом, який наважився протипоставити себе Богові, той ніколи анітрохи не зможе зрозуміти з того, що розігрується ззовні Грубої речовинности, тобто ззовні чисто земного. Такий мусить пропасти вже сьогодні.

І як це було тоді, так воно є й сьогодні ще! Навіть набагато гірше. Сьогодні також багато релігійних представників хочуть цілком озлоблено боротися, щоб зберегти й досі дотримувані земні інтелектуальні правила у храмах та церквах.

Саме цей людський інтелект, що обмежує всі шляхетні почуття, для людства є найнебезпечнішою виплеканою Люципером рослиною, яку він зміг поширити серед людей. Усі раби інтелекту, однак, є насправді слугами Люципера, які разом із ним є винуватцями того жахливого краху, якого через них мусить зазнати людство!

Оскільки жодна людина не шукала Антихриста під покривом інтелекту, його лиховісне поширення відбулося аж надто вже легко! Люципер тріумфував, бо таким чином замкнув він людство від будь-якого уявлення про все, що лежить поза Грубою речовинністю. Від справжнього життя! Від місця, з якого тільки починається єднання з Духовним, що веде до зближення з Богом!

Він утвердився таким чином на цій Землі як володар Землі та головної частини людства!

Тож не варто дивуватися, що він зміг проникнути аж до вівтарів і що представники земних релігій, і також християнських церков мусили впасти його жертвою. І вони чекали адже Антихриста лише перед обіцяним Судом. Велике Одкровення в Біблії у цьому місці, як і в багатьох інших, досі ще лишається незрозумілим.

Одкровення говорить, що цей Антихрист перед Судом свою голову підніме! Однак не сказано, що він лише прийде! Якщо в ньому сказано, що він свою голову підніме, то це означає, одначе, що він уже мусить бути тут, а не що лише ще прийде! Він має досягти вершини свого панування невдовзі перед Судом, ось що повинно бути цим сказано!

Ви, хто ще не зовсім духовно оглух і осліп, почуйте цей крик застереження! Зробіть зусилля, самі однораз цілком серйозно задумайтеся, бо це відтепер вимагається від вас! Якщо ви залишитеся при цьому й надалі в зручності, то вважайте самих себе пропащими!

Коли з лігвища отруйної змії знімається його захисне прикриття і вона через це раптом виявляє, що її викрито, то, самозрозуміло, спробує стрибнути на цю нещадну руку, щоб укусити.

Не інакше і тут. Побачивши себе виявленим, Антихрист почне швидко заперечувати за посередництва своїх слуг, при викритті кричати й намагатися робити все можливе, щоб утриматися на троні, який йому слухняно запропонувало людство. Це все може він робити, однак, тільки за посередництва тих, хто перед ним схиляється. Тому зверніть відтепер особливу увагу на ваше оточення, коли розпочнеться боротьба! Саме по криках ви тим упевненіше розпізнаєте їх – кожного, хто йому належить! Бо вони знову, як і колись, тремтітимуть від страху перед чистою Істиною, сповнені ворожости!

Антихрист знову гарячково намагатиметься утримати свій вплив на Землі. Зверніть увагу на його необ'єктивність як у захисті, так і в нападі, бо знову він діятиме, лише зводячи наклепи, сіючи підозру, тому що його послідовники нічого іншого робити не можуть. Постати перед Істиною та спростувати її неможливо.

Тож слуги Люципера цього разу захочуть виставити Посланця Бога як Антихриста, як богохульника, – точно так само, як колись Сина Божого! А втім, кожен повинен у цьому розгледіти лише слабку позицію тих, кому бракує всякої послідовности. Як можна виставити Антихристом того, хто викрив Люципера і розвінчав його інтриги. Це лише нова форма того, щоб Сина Божого виставити богохульником тільки тому, що його роз'яснення не збігалися з людською думкою. Де трапляються такі спроби, там будьте пильні, бо таким чином ці люди хочуть лише захищати Люципера, щоб утримувати його панування на Землі. Там осередок темряви, навіть коли люди зовні звикли носити світле земне вбрання, навіть коли вони є служителями церкви.

Не забувайте про події земного часу Сина Божого, а також зважте, що й сьогодні той самий Антихрист зі ще примноженим числом людських прихильників намагається зберегти земне панування, уникнути знищення і далі затемнювати істинну Волю Божу.

Зверніть тому особливу увагу на всі Знаки, обіцяні вам. Для кожної окремої людини це стосується її останнього рішення. Порятунок чи загибель! Бо цього разу є Божою Волею, щоби пропало все, що ще раз наважиться повстати проти Нього та Його Посланця!

Кожна недбалість у цьому стане для вас Судом! – Не над церквою стоятимуть Знаки Божі, жоден носій земних духовних звань не зможе засвідчити, що він Посланець Божий! А лише той, хто неподільно пов'язаний зі Знаками, їх тому так животворно сяючими несе з собою, як колись Син Божий, коли він перебував на цій Землі. Це Хрест Істини, що животворно сяє в ньому, і Голуб над ним! Стаючи видимими всім тим, кому даровано узріти духовне, аби засвідчити про це всім людям на Землі, бо серед усіх народів будуть ті, котрі цього разу зможуть "бачити" – остання Милість Божа! — — —

Ніколи ніхто не зможе підмінити ці високі Знаки Святої Істини.

Інші твори цього автора:

На жаль, інші твори поки що відсутні :(

Дивіться також: