Як я господарювала. Твір-розповідь

Твір на тему

Одного разу мої батьки поїхали у відрядження, і я залишилася одна на господарстві. Уранці подзвонила Наталка, моя подруга, хотіла піти зі мною в кіно. Але я відповіла, що не можу, бо маю багато роботи по дому. Добре Наталці: вона живе в комунальній квартирі в центрі міста, не має городу та худоби й майже цілий день вільна.

Я затопила піч, підкинула вугілля та поставила воду на піч. Потім поставила горщик з кашею, а сама, взявши корзину, пішла на базар. Там я купила м'ясо, овочі, олію, потім зайшла до крамниці та купила там сіль, борошно та перець. Коли я повернулася додому, все вже кипіло. Не пройшло й години, як був готовий борщ та печене. Все це поставила в холодильник і пішла годувати худобу. Я нагодувала курей та кроликів, кинула собаці кістку, а сама пішла вбирати в хаті. Коли я ступила на поріг, раптом хтось стрибнув мені на плече. Я дуже перелякалася. Виявилося, що це був наш кіт. Я забула його нагодувати, та він таким чином нагадав мені по своє існування. Я дала йому молока та шматочок м'яса. Він був задоволений і заснув під ліжком.

Я підмела та помила підлогу й вийшла на подвір'я. Сонце вже зайшло. Через дві години треба було вже лягати відпочивати.

Так я прожила три дні, та майже весь час була зайнята господарством. Коли приїхали батьки, я сказала, що більш ні в яке відрядження їх не відпущу.