Кожен має свої сильні сторони

Твір на тему

Я підтримую думку про те, що кожен має свої сильні сторони. Адже в кожного є певні схильності або й таланти, які вирізняють його з-поміж інших.

Саме це доводить той факт, що люди обирають для себе різні професії, спираючись на свої схильності й сильні сторони. З іншого боку, сильною стороною людини можуть бути не тільки професійні якості, але й особистісні. Наприклад, дисциплінованість, наполегливість у досягненні мети, порядність тощо. Власне, спілкування між людьми будується саме на принципі взаємодоповнення. Людина прагне ідеалу й обирає найчастіше для спілкування таку, щоб мала інші сильні сторони. На цьому ґрунтується і дружба, і взаємоповага — на визнанні сильних сторін іншого.

Не можна не згадати у зв'язку з цим міркування Г. С. Сковороди, висловлені ним, зокрема, у трактаті "Вдячний Еродій". Великий філософ вважав, що в кожної людини є свої нахили, свої сильні сторони, і важливо зважати на це, коли чогось навчаєш людину. Найчастіше про сильні сторони особистості міркують у соціально-психологічних творах, зокрема в романі П. Мирного "Хіба ревуть воли, як ясла повні?" Отож зрозуміло, що й справді кожен має свої сильні сторони.

Яскравим прикладом цього є постаті українських князів. Так, наприклад, Олег зумів злучити всі землі українські воєдино і зміцнив Київську Русь. Ярослав Мудрий, здолавши печенігів під самим Києвом, дбав про культурний розвиток, спокій у країні.

Отже, у кожного є свої сильні сторони, які допомагають виконати життєве призначення.