Бронзовий солдат

Твір на тему

Відлитий з металу солдат застиг на гранітному постаменті, встановленому на високому кургані. Його зображення ми бачимо на картині видатного художника О.О. Широкова "Безіменний герой".

Олексій Олександрович Широков — автор багатьох художніх полотен, та найбільше його хвилювали події Великої Вітчизняної війни.

Зображено пам'ятник так, що наче сама історія вихопила його з бою і поставила на сторожі миру. Він застиг навіки, щоб постійно нагадувати людям про страхіття війни, про загиблих невідомих героїв, що поклали голови заради миру.

Мовчить солдат, оточений березовим гаєм. Біля нього палає Вічний вогонь у пам'ять про тих, хто не повернувся з війни. І, дивлячись на картину, розумієш одне — головне, щоб це не повторилося. Щоб люди милувалися небом і спали спокійно. Щоб матері виховували дітей, а не чекали їх з війни.

Подвиги безіменних героїв не повинні забуватися. Тому й горить полум'я немеркнучого вогню біля бронзового солдата. Тому й лежать біля його підніжжя квіти. Вічна пам'ять та вічна слава всім загиблим!